ROSACEA & COUPEROSE

 

KENMERKEN VAN EEN GEVOELIGE & RODE HUID

 

Rode of hevig blozende wangen na een wandeling? Een rood voorhoofd bij verandering van temperatuur? Voel je je huid opeens rood worden tijdens een gesprek? Of heb jij eigenlijk continue last van een rode kleur in je gezicht? Dan heb jij een rode huid. De rode huid kenmerkt zich door roodheid op de wangen, voorhoofd, neus en kin. De rode huid is een gevoelig huidtype.

 

 

 

COUPEROSE EN ROSACEA

 

Een gevoelige rode huid komt veel voor en kan verschillende oorzaken hebben. De rode huid is sterk doorbloed, is vaak erg gevoelig en heeft snel last van irritaties. De roodheid van de huid kan verergeren door inspanningen, hormonale schommelingen, stress, temperatuurswisselingen, UV-straling en bepaalde ingrediënten in cosmetica. Heb je last van roodheid die blijvend zichtbaar is? Dan heeft je huid waarschijnlijk te maken met het huidprobleem couperose of rosacea. Couperose gaat vaak samen met een gevoelige en soms ook droge huid. Bij een overgevoelige huid is onder andere de barrièrefunctie van de huid verslechterd, waardoor je huid minder beschermd is tegen irritaties en invloeden van buitenaf. De huid is extra gevoelig voor externe factoren zoals hitte en kou en voelt snel gloeiend en branderig aan. De verminderde bescherming van de huidbarrière zorgt ook sneller voor ontstekingen van de huid zoals bij rosacea het geval is. Je herkent rosacea aan kleine rode bultjes op je huid die een jeukend en branderig gevoel veroorzaken.

 

 

AANPAK VAN EEN GEVOELIGE, RODE HUID

 

Een gevoelige rode huid kan erg vervelend zijn. Het kan je zelfvertrouwen beïnvloeden en zelfs zorgen voor beperkingen in je sociale contacten. Een rode huid laat zich namelijk ook lastig camoufleren door make-up. En daarnaast zal de gevoelige rode huid ook niet alle gewone cosmeticaproducten verdragen. Hoe pak je een gevoelige, rode huid aan? De juiste verzorging van dit uiterst gevoelige huidtype is heel belangrijk. Een rode huid met rosacea en couperose is gebaat bij bescherming, preventie, kalmering en herstel van de huidbarrière, zodat de symptomen verdwijnen en zichtbare verbetering en een comfortabel gevoel optreedt. Een rode huid heeft behoefte aan huidproducten met een hoge concentratie antioxidanten en vitamines die de huid herstellen. Gebruik alleen zeepvrije producten en spoel deze af met lauw water. Warm water droogt je huid uit en te koud water geeft een (te grote) impuls aan de doorbloeding. Vermijd langdurig en direct zonlicht en zorg altijd voor een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor, niet alleen in de zomer maar ook in de andere seizoenen. Juist voor dit gevoelige huidtype is dat van essentieel belang!

 

BIJPASSENDE BEHANDELING

 

Cenzaa 'ROSACEA & COUPEROSE' 

Tijdens deze kennismakingsbehandeling wordt gebruik gemaakt van innovatieve producten en behandeltechnieken die je een persoonlijke en luxe beleving geven. Natuurlijk word je voorzien van een professioneel huidadvies.

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.